TELETE HABER

enson haberler

Ardahan’ın Kültürel ve Tarihi Değerleri Yeniden Keşfedildi

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları programı; Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden bir çok basın mensubunu Ardahan’ın kültürel ve tarihi değerleri ile doğal güzellikleriyle buluşturdu. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilen etkinlik programı Kars’ta başladı. Programın ikinci durağı Ardahan oldu.

Düzenlenen etkinlik kapsamında basın mensupları ilk olarak Ardahan Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Yıldız’ı ziyaret etti. Üniversitenin gastronomi ve mutfak sanatları bölümü ile aşçılık bölümü akademisyenlerinin hazırladığı, ata tohumu kavlıca buğday unundan üretilen yöresel lezzetler Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı tarafından tanıtıldı. Üniversitenin bahçesinde semaverde çay eşliğinde kavlıca buğdayından üretilen ürünler gazetecilere ikram edilirken, tarihin derinliklerinden gelen organik kavlıca buğdayı damaklarda unutulmaz bir lezzet bıraktı.

“Ardahan’ın Tarihi ve Kültürel Zenginlikleri Yeniden Keşfedildi”

Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede gün boyu gazetecilere eşlik ederek Ardahan’ın tarihi Zenginlikleri ve yöresel tatları hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Gazeteciler İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede rehberliğinde; Kent Müzesi, Damal Bebek Müzesi, Kanuni Sultan Süleyman dönemi eseri Ardahan Kalesi, Çıldır Gölü ve Şeytan Kalesi’ni ziyaret etti.

“Ardahan’ın Kültürel Değerlerini Yerinde İncelemekten Mutluyuz”

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Ardahan’ın kültürel değerlerini yerinde incelemekten ve tarihi mekanları ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Gökdemir, etkinliğin hazırlanmasına destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ardahan Valiliği, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ve Ankaralı İş İnsanı Ünsal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal’a teşekkür etti.

“Türklerin Anadolu’ya Girdiği Kapı Ardahan”

Ardahan’ın sadece bitki örtüsü ve hayvancılıktan ibaret olmadığını söyleyen Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede; Ardahan’ın Türklerin Anadolu’ya girdiği kapı olarak da önemli olduğunun altını çizdi. Dede, Ardahan’ın Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele ruhu açısından ilklerin adresi olduğunu vurguladı.

“Milli Mücadele Ruhunu Yeniden Yaşadık”

Telif Hakları Genel Müdürlüğü Koordinasyon ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Sanem Arıkan, Ardahan’a ilk kez geldiğini ve tarihi zenginliklerini yakından incelerken duygulu anlar yaşadığını söyledi. Arıkan; burada Milli Mücadele ruhunu yeniden yaşadık dedi. Bu toprakların her birinin bizim için çok kıymetli olduğunu dile getiren Sanem Arıkan; Ardahan’ı hem tarihi değerini hem de kültürünü, doğal güzelliklerini anlatmamız gerekiyor,” dedi.

Ardahan’ın doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri hakkında kamuoyunda farkındalık oluşturmayı misyon kabul eden etkinlik kapsamında gazeteciler; Ardahan’ın her bir noktasında kameraları, fotoğraf makinaları, mikrofonları ve aldıkları notlar ile Ardahan’ın tarihi be kültürel güzelliklerini Türkiye’nin dört bir tarafına duyurmak üzere çalışma yaptılar.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir